Maart

Samen met de school de Noordkaap te Oostwold doen we mee met Wandelen voor water: een (landelijke) sponsorloop waarbij de leerlingen lopen 5 km met 6l. water op hun rug. Samen met de bijdrage van de gemeente Oldambt kunnen we 2 waterputten realiseren. Natuurlijk geholpen door de Wilde ganzen!

APRIL

we vragen bij KOOK te Alkmaar subsidie aan voor de solarinstallatie op de Medische post in Kpékpéta. Men heeft daar geen elektriciteit en elektrisch licht en een koelkast hoort tot de grootste wensen. We krijgen Van KOOK €3500 en hiermee kunnen we een grote wens van de bevolking realiseren.

26-Mei

Landelijke studentenactie: Nacht van de Fooi. Ons project voor 3 waterputten is uitgekozen als 1 van de 6 projecten die door deze actie gefinancierd gaan worden! (26 mei) Ook hier helpen de Wilde Ganzen

Augustus

De heren van Delden en vrienden rijden met 2 teams de Balkan Rally en zamelen bijna €1900 in!  Hiervan gaat een latrine gebouwd worden. Dank aan deze sportieve mannen!

September

We houden weer een sponsordiner. Het was een leuke en gezellige avond die een halve waterput heeft opgebracht. Ook ging op dat moment officieel de nieuwe website de lucht in. Deze is gemaakt i.s.m. de Campus Winschoten, afd. Business@School, door Bastiaan Vink. We zijn er erg blij mee en zijn nu weer up to date. Ook het logo is vernieuwd en ziet er fraai uit.

December

kleine kerstmarkt bij vriendin, zoals al een aantal jaren traditie is geworden.
In dec.2018 zijn we een klein project gestart voor de Medische Post in Kpékpéta. We hebben gezien dat er vrijwel geen medische basisuitrusting is en willen nu geld inzamelen voor kleine materialen als scharen, tangetjes, injectie naalden, hechtmateriaal e.d. Het ligt in de bedoeling  de materialen hier aan te schaffen en op te sturen.
Opbrengst kerstactie was €340 en komt ten goede aan onze nieuwste projectje: basis gereedschap en materiaal voor de medische post in Kpékpéta.

 

Overleden

Op 27 september kregen we het droevige nieuws dat "onze" chief Togbui Dzeto plotseling was overleden Voor zijn familie en de inwoners van Kpëkpéta  en omliggende dorpen een groot verlies. Tijdens het bezoek aan het project in januari 2017 heeft onze voorzitter uitgebreid met hem gesproken over de toekomst van de dorpen. Hij was een vooruitstrevende man, met sterke en ook democratische ideeën. Namens STS heeft onze partner gezorgd voor een krans bij de begrafenis.