Oktober 2020

Bouw van de nieuwe school voor V.O. en feestelijke opening van Collège Nelson Mandela in Kpékpéta op 21 oktober.
Dank aan Dollard College en Wilde Ganzen voor de bouw van deze 3 nieuwe lokalen!
Ook feestelijke opening van de 3e latrine, bij de markt in het centrum van het dorp.                Met dank aan de sponsors van   team Midsummer Madness (Balkan rally)                
Beurs van STS voor de 4 beste basisschool-leerlingen. Hier ziet u ze staan in hun beste kleren, met hun trotse ouders en bestuurders van Tomoka!

Juni 2020 

Actie voor 3 nieuwe waterputten in samenwerking Wilde Ganzen, Lamento Utrecht en Doopsgezinden Alkmaar geslaagd!

In samenwerking met de Wilde Ganzen, studenten van Lamento uit Utrecht en Doopsgezinden uit Alkmaar is gewerkt aan een actie voor 3 nieuwe waterputten! Juist in deze tijd heeft Wilde Ganzen tijdelijk een speciaal coronafonds in het leven geroepen. We hebben daar snel op gereageerd en ons waterputten-project hiervoor aangemeld, Al snel kwam het bericht dat we mee konden doen. Dat betekende dat Wilde Ganzen 100% financiert i..p.v. 50%. Op dat moment hadden we het geld voor 1,5 put bij elkaar, dus deze actie kwam voor ons op een heel gunstig moment: we kunnen nu opeens 3 putten realiseren!!!   En dat in een tijd dat alle evenementen, markten, fairs en kerkdiensten niet door konden gaan. Dank aan Lamento, Doopsgezinden Alkmaar en Wilde Ganzen!

Mei 2020

Statiegeldactie bij AH in Hoornse meer heeft het prachtige bedrag van €275, 75 opgeleverd. Dank aan AH en alle royale klanten die hun statiegeldbonnetje aan ons hebben gedoneerd!
Ook bij AH in Roden kon men zijn statiegeldbonnen aan ons doneren, met een geweldige opbrengst als resultaat: €345,55. Samen dus een totaal van €621,30!!! Ook veel dank aan deze royale klanten van AH!

28 februari 2020

Op de culturele feestavond SpotlightDC wordt bekend gemaakt hoeveel de actie in totaal heeft opgebracht: €4486,49 De school zal dit bedrag aanvullen tot €5000.
Een fantastische opbrengst, de nieuwe schoollokalen voor de middelbare school in Kpékpéta komen er!

Februari 2020

Bijna 50 leerlingen en docenten van het Dollard College te Winschoten gaan, net als de leerlingen in Togo, lopend naar school. Ze laten zich sponsoren voor de actie "School helpt School" en hoe: de opbrengst is meer dan €1000,- !!!

Begin februari

Dollard College stuurt 5 grote pakketten met voetbal tenues (afgeschreven door WVV), pennen, boeken, rugtasjes en dergelijke naar Togo. Erg bedankt!

Januari 2020: playgroup Avégamé

Eindelijk start in januari 2020 de ‘playgroup Avégamé’. Deze groep is een soort peuter/kleuterspeelzaal en dient als voorbereiding op de basisschool en het kennis maken met de Franse taal. Hopelijk stromen de leerlingen in de 1e klas dan beter en sneller door. De leerlingen zullen 3 uur per dag spelenderwijs de belangrijkste begrippen onder de knie krijgen. Voor deze groep is een nieuw onderkomen gebouwd, in de buurt van de basisschool.

1 Januari 2020: nieuwjaarsduik!

Nieuwjaarsduik 2020 door o.a. docenten en leerlingen van het Dollard College.In de ijzige kou, het is 0 gr. en mistig, staat iedereen klaar om een duik te nemen in het Oldambtmeer. Na het startsein stormt iedereen het water in en daarna bijna net zo snel er weer uit! Geweldige sponsoractie van stoere docenten en leerlingen. Dank!