November 2021

* Bouw van latrines 7,8,en 9 gestart.
* Oplevering van de 10 Afas putten na vertraging door hevige regenval.
* Flessenbonnen bij AH Winschoten brachten een geweldig bedrag van €175,50 op! Alle mensen die hun bonnetje gedoneerd hebben hartelijk dank!

 

Augustus/September 2021

* Bouw 3 latrines;
* Afbouw 3 waterputten;
* Realisering van de 10 AFAS-putten

* Flessenactie bij Jumbo en AH met een prachtige opbrengst van  ruim €600!

 

Juli 2021

* Verzending pakket met boeken en lesmateriaal

 

Juni 2021

* Prachtige opbrengst flessenbonnen actie: ruim €500! Dank!
* Implementatie 10-waterputten-project gestart met het instellen van comités in alle gehuchten waar een put komt. Ook zijn er al extra puttengravers aangetrokken en wil men gaan proberen ook in de natte periode door te werken, m.b.v. nieuwe methoden.
* Biblionef stuurde ons gratis een doos met 27 prachtige (Franse)boeken voor kleuters. Geweldig! En misschien komt er ook nog een stapeltje boeken voor oudere kinderen.

 

Mei 2021

* De bouw van 3 latrines gaat binnen kort van start. Dankzij de Hofstee stichting, de Joh. Donk Grote stichting en de Wilde Ganzen kan dit project gerealiseerd worden! Een mooie stap in de richting van hygiëne en gezondheid. Een volgende actie voor weer 3 latrines staat al in de steigers, met dank aan de stichting Casterenshoeve!-

 

Maart 2021

* Succes!!! Met een kortdurende online actie bij de 1%club hebben we geld ingezameld voor prentenboeken, spelletjes en ander speelgoed, zodat de kleuters in Togo sneller de Franse taal onder de knie krijgen. Want Frans is de officiële taal op (basis)school en de kinderen leren thuis alleen hun eigen stamtaal. Hierdoor komen ze met een achterstand op school! Spelenderwijs leren kleuters snel de basisbegrippen en nieuwe woorden. Deze actie is een succes geworden dankzij de financiële bijdragen van 28 ‘supporters’ hebben we 104% van het streefbedrag gehaald: €988.-! alle gulle gevers hartelijk dank.

 

Januari 2021

* We zijn een nieuwe actie gestart voor 3 latrines. We hebben financiële medewerking gekregen van de Hofstee stichting en de Johanna Donk Grote stichting, ook Wilde Ganzen doet mee. Dankzij deze samenwerking start binnenkort de bouw van 3 latrines in verschillende gehuchten bouwen. Ze komen te staan op plaatsen waar veel mensen passeren of samenkomen én er een waterput in de buurt is. Goed nieuws: we hadden nog een subsidie aangevraagd en onlangs kwam heel goed nieuws: we krijgen geld voor nóg een 3 -latrines-project, in samenwerking met Wilde Ganzen! Een grote verrassing voor de mensen in Togo, men is heel blij met deze grote stap vooruit!
* Goed nieuws: we hadden nog een subsidie aangevraagd en onlangs kwam heel goed nieuws: we krijgen geld voor nóg een 3 -latrines-project, in samenwerking met Wilde Ganzen! Een grote verrassing voor de mensen in Togo, men is heel blij met deze grote stap vooruit!
* Wel het vermelden waard is opnieuw een statiegeld-actie bij een supermarkt in Eelde : opbrengst bijna €200! Bedankt!