3 juli 2022

einde van de Baltic Sea Circle rally, de teams zijn weer terug gekeerd na ruim 7500km kriskras door Scandinavië, de Baltische staten en Polen te zijn gereden. Saab Sven en Rolls Royce Henry hebben zich goed gehouden en veel leuke dingen beleefd. Het sponsorbedrag dat aan deze rally was gekoppeld is 100% gehaald: €2000 voor een nieuwe ruimte bij de basisschool in Avégamé in Togo! Geweldig, dank aan Leander, Redmer, Arnoud en Roxana en natuurlijk alle donoren!

Juni 2022

- Na bijna 10 maanden is het project bij de Middelbare school in Kpékpéta afgerond: er staat nu een prachtig nieuw lokaal voor de hoogste groep.

Januari 2022

- Begin fondsenwerving Baltic Sea Circle rally.

Nieuwe acties zijn in voorbereiding, maar:

In Togo staan op dit moment al bijna een half jaar 2 van onze projecten stil wegens gebrek aan zand en cement. De overheid heeft een blokkade voor deze producten ingesteld, die intussen al meer dan 6 maanden duurt. De 3 latrines, die hoognodig zijn en het extra lokaal aan de middelbare school kunnen dus nog steeds niet gebouwd worden. Wanneer aan de blokkade een einde zal komen is onduidelijk. Afwachten dus.
Intussen stijgen de prijzen ook in Togo enorm, dus onze projecten worden ook nog eens een stuk duurder. Onze partners durven niet met illegale handelaars in zee te gaan, ze riskeren dan een hoge boete en verspelen hun, intussen opgebouwde, goede naam.
Ook benzine is daar nu 2x zo duur en bv. de prijs van mais is met 75% gestegen.
Reden te meer om te proberen een project zonder zand of cement te starten, want door de verbeterde basis-levensomstandigheden is men nu toe aan uitbreiding van de eigen mogelijkheden om bv op de markt producten te verkopen en zo het inkomen te verhogen of een klein industrietje op te zetten. Plannen zijn in de maak!

KLIUM.NL

 

 

 

Update Baltic Sea Circle Rally

Op 19 juni a.s. gaan 2 teams onder de naam Midsummer Madness op weg naar het Hoge Noorden om de Baltic Sea Circle te rijden. Het vertrek is vanuit Hamburg en de voertuigen moeten minstens 20 jaar oud zijn. Navigatie  en de snelweg is verboden, dus kaart lezen en via binnenwegen door Denemarken, Zweden, Noorwegen naar de Noordkaap en terug via Finland, Baltische staten en Polen naar Hamburg.  Ong. 7500km  in 14 dagen. Onderweg moeten allerlei opdrachten uitgevoerd worden, waarmee punten te verdienen zijn.
Ieder team heeft ook de opdracht een goed doel te sponsoren. Dat goede doel is dus dit jaar (weer) Stichting Tomoka Support. Van de opbrengst, het oorspronkelijke doel is gewijzigd, zal een ruimte aan de lagere school in Avégamé gebouwd worden en komen er zonnepanelen. U kunt (nog) meedoen! De school groeit en heeft deze ruimte hard nodig. klik hier voor op Geef.nl, onder de foto’s.

 

 

Nieuwe actie!
MidSummer Madness and Machteld van Delden

Baltic Sea Circle rally 2022

The reason

We will cover 7,500km, on bumpy roads, past white sandy beaches, remote islands, rugged cliffs, and deep fjords - right through the rugged pine forests and via the North Cape (the northernmost point of Europe) during midsummer. Meanwhile, we experience the incredible Scandinavian nature and the godless culture of Russia and the Baltic States. An adventure we will not forget for a lifetime! And that others (that is, you!) will not forget either. Not only because of the photos and videos we will share of this incredible journey, but also because we want to change the world (a little) with donations for a good cause. Because this is ultimately the thinking behind the Baltic Sea Circle rally.

Charity

This year Team Midsummer Madness will support the Tomoka Support Foundation again. With the last fundraiser in 2018, with the Balkan Express rally, we managed to raise enough funds to build a latrine block! This time we will raise funds for the purchase of fruit trees and the supplies for a large communal vegetable garden.


Steun Baltic Sea Circle rally 2022. Kom in actie en doneer online:  
Geef.nl

Afas foundation

Software bedrijf AFAS steunt jaarlijks heel veel goede doelen, waaronder in 2021 onze stichting. Op 1 februari 2022 is ons project met AFAS voor 10 waterputten in Togo vrijwel afgerond. Het eindverslag is binnen en de videofilm is klaar (zie hieronder!). De bevolking is immens blij met de 10 nieuwe putten en er komt nog een groot feest  om dit te vieren. Bij de inwijding van alle putten zijn er vanwege corona en de drukke oogsttijd wel kleine feestjes geweest, maar men wil nog een écht feest.
De meeste putten zijn snel gerealiseerd, maar er was ook tegenslag: regen, instorting en gewonden, te harde rotsbodem e.d. Een paar keer heeft men de plek moeten verlaten en ergens ander opnieuw moeten beginnen. Ook is er tijdelijk een z.g. Jackhammer (met aggregaat) gehuurd vanwege die harde rotsen. Toch was het gehele project, ondanks corona en alle pech, binnen de gestelde tijd klaar! Een compliment aan de puttenbouwers én onze partners, die hier veel van hebben geleerd!

 

Aanleg en duurzaam beheer van 10 drinkwater putten