De kinderen van de Edil school in Avégamé krijgen van de opbrengst van de eerste oogst bananen voor het eerst een maaltijd op school! Veel kinderen gaan naar school zonder iets te eten en er is ook niets  om mee te nemen. Maar met een lege maag is het slecht leren! We hopen dat de prestaties vooruit gaan en ook dat meer kinderen, die nu (nog) niet naar school gaan, zich gaan aanmelden! De voedzame pap die de kinderen, ook de kleuters, krijgen, is gemaakt van maïs, sorghum, soya en rijst. De kinderen vinden het lekker en vragen soms om nóg een beetje!

Afas foundation

Software bedrijf Afas steunt jaarlijks heel veel goede doelen, waaronder onze stichting.  Er waren uit alle projecten die AFAS dit jaar steunt, 4 projecten als Goedste Doel genomineerd. Op het volgens jou, ‘goedste doel’ kon je stemmen. Het project Free a girl, tegen seksueel misbruik en uitbuiting van meisjes in India en Nepal, heeft gewonnen.    Op dit moment loopt ons project met AFAS voor 10 waterputten in Togo nog, het is bijna afgerond. We hadden op 5 oktober 2021 een heel mooie dag in het schitterende nieuwe Afas theater, met inspirerende toespraken van o.a. de directeur Gerben Eversdijk, prinses Laurentien, Arjan Erkel en muziek én een fantastisch etentje als afsluiting. We hebben natuurlijk ook kennis gemaakt met onze projectbegeleider Casper Helmer, die ik alleen van de telefoon of whatsapp kende!

* Onze droom van 10 putten tegelijk is bijna gerealiseerd! In 10 kleine gehuchten staat nu een put. Op de laatste dag wordt op alle putten de touwpomp geplaatst. Daarna volgt een groot feest! Met dank aan AFAS!
* De eerste serie van 3 latrines is klaar. In totaal zijn er nu 6 gerealiseerd. Met dank aan Hofstee Stichting, Joh. Donk Grote Stichting en Wilde Ganzen. De 2e serie gaat eind november van start.
* In juni is een groot pakket verstuurd naar Togo voor de playgroup/ kleuters. De inhoud was zeer divers van prachtige prentenboeken( in het frans natuurlijk) tot potloden en  allerlei lesmateriaal. Ook waren er boeken voor oudere leerlingen bij. Dank aan Biblionef, en de donateurs van de 1% club!

Hierbij ook nog een filmpje van de opening van de Latrine!