Op 12 mei nam STS deel aan een Challenge bij AFAS Foundation. In 20 minuten moest via Teams het aangevraagde project van 10 waterputten toegelicht worden. En wel zó dat de directieleden door een korte powerpoint en een verhaal met passie, enthousiast van zouden worden. Dat is gelukt!!! Een voor STS zeer groot project. Hiermee bereiken  we dat iedereen in ons projectgebied straks schoon drinkwater heeft op max. 15 min lopen. Deze droom wordt dus werkelijkheid!

Onlangs zijn de eerste stappen gezet, puttengravers zijn aangetrokken en is er in elk dorpje een water-comité opgericht. Ieder dorpje is straks verantwoordelijk voor (het onderhoud van) de put. Op de foto zijn de mannen van Tomoka(rechts) in gesprek met de regent en de dorpsvertegenwoordigers.

De plannen om de school voor voortgezet onderwijs in Kpékpéta uit te breiden met een multifunctionele ruimte, een vergader kamer en een bibliotheek gaan door! Eind augustus zal de bouw van start gaan. Dit danken we aan de financiering door “Stichting voor Ontwikkelingssamenwerking K.O.O.K.” in Alkmaar en een Togolese donor. Er komt een zonnepaneel zodat er ’s avonds elektrisch licht is om bij te lezen, te vergaderen of cursussen te organiseren!.

 

Actie bij 1%club is een groot succes. Er is 104% bij elkaar gebracht. Dank aan alle gevers, geweldig. Van het geld gaan er in juni 3 pakketten naar Togo, met boeken, puzzels, pennen, kleurpotloden, spelletjes etc. en de rest van het te besteden bedrag wordt overgemaakt naar Togo om daar zelf materiaal aan te schaffen. Intussen is er van BIBLIONEF een pakket met 27 boeken, een dominospel, een puzzel en heel veel kleurpotloodjes aangekomen voor de kleuterschool. Geweldig! Ook kwam er een doos met 17 boeken voor oudere leerlingen. Dat is een mooi cadeau voor de nieuwe bibliotheek!

 

2 x 3 Latrines! De bouw van 3 latrines gaat binnen kort van start. Dankzij de Hofstee stichting, de Joh. Donk Grote stichting en de Wilde Ganzen kan dit project gerealiseerd worden! Een mooie stap in de richting van hygiëne en gezondheid. Een volgende actie voor weer 3 latrines staat al in de steigers, met dank aan de stichting Casterenshoeve! en ook weer Wilde Ganzen. Al met al dus 6 latrines in heel korte tijd!

 

 

 

 

 

Hierbij ook nog een filmpje van de opening van de Latrine!